Left Fortsæt med at handle her
Ordre

Din kurv er i øjeblikket tom

Prøv også
DEADLINE TIRSDAG KL. 23:59 - LEVERING FØRSTKOMMENDE WEEKEND

Sådan bruger du vores frugter

Tak fordi du har valgt at købe træmodnede frugter hos os i stedet for at gå i supermarkedet. Vi er sikre på du vil smage (og mærke) forskellen, når du sætter tænderne i dine friskhøstede varer. Måske du har valgt nogle af de velkendte europæiske frugter, eller måske du er lige så frugtnørdet som os, og så behøver du sikkert ikke nærmere vejledning. Men hvis du har kastet dig ud i de tropiske smage for første gang, har vi her lavet den ultimative guide til dig, så du ikke går galt i byen. Find din frugt herunder og læs og se hvordan du bruger den.

*Da vi ofte får nye spændende varer, kan visse frugter muligvis mangle i guiden. Hvis du ikke kan finde din frugt, så skriv endelig til os, så vi kan få den på listen!

Mango

Har du først smagt friskhøstede mangoer, bliver de hurtigt en fast del af din daglige kost. Der er en grund til at mangoer altid er vores bedste sælgende produkt.

De er spiseklar, når de er bløde i skrællen og giver efter for et let tryk. Hvis nogle af dine mangoer er hårde ved modtagelsen, skal de derfor ligge nogle dage ved stuetemperatur. Når de er klar, lægges de på køl for at forlænge holdbarheden.

Mangoer har en hård sten i midten. De skæres igennem på langs på hver side af midten, så man har 2 næsten halve stykker samt et midterstykke. De halve stykker skæres i skiver og skrællen skæres fra. Midterstykket kan skæres lidt sporadisk på kryds og tværs rundt om stenen, men det kan godt fedte lidt.

Ananas

Er en ananas umoden (dvs. alle dem fra supermarkedet) kan dens frugtkød give små rifter i munden pga. enzymet bromelin. Derfor tror mange, at de er allergiske overfor frugten.

Hvis den derimod færdigmodner på planten til den bliver gul, vil dens sødme tilfredsstille selv de mest kræsne uden at give ubehag. Dog skal den lidt hårde stilk, der går ned gennem midten af frugten altid kasseres, for her reduceres bromelin indholdet ikke på samme måde.

Vrid hele toppens blade af i én bevægelse og skær skrællen væk. Skær derefter ned gennem frugten langs midterstilken som kasseres, og skær så skiverne i mundrette stykker.

Vores ananas er spiseklar ved modtagelse og kan opbevares nogle dage på køkkenbordet, til bladene begynder at visne. Herefter lægges den på køl for at forlænge holdbarheden.

Passionsfrugter

Passionsfrugter smager himmelsk alene, i frugtsalater, på desserter og i smoothies. Specielt når de får lov at færdigmodne på træerne.

De skæres over på midten med en brødkniv og frugtkød med kerner spises med en ske eller presses ud over en papaya, avocado eller frugtsalat.

Passionsfrugter opbevares på køkkenbordet til de er godt rynkne (dette er et modningstegn og ikke et tegn på de er dårlige!).

Herefter skal de på køl. De holder dog ikke super længe i fugt, hvor de godt kan få lidt skimmel på skrællen ret hurtigt, selvom de stadig er fine indeni.

Young Coconut

En frisk kokosnød er mere læskende end vand, da den er sprængfyldt med elektrolytter. Både det klare kokosvand og kødet, som er blødt og nogle gange helt geléagtigt, smager dejligt sødt.

Kokosnødden åbnes nemt med vores Kokosåbner, men man kan med lidt øvelse sagtens klare sig uden.

Med en god brødkniv (eller bare en skarp kniv) skæres de tykke fibre væk hele vejen rundt om den spidse top, indtil man når helt ind til den hårde skal. Herefter lægges nødden ned og skallen gives et godt hak med det skarpe hjørne af kniven tæt ved skaftet. Det skal måske gøres et par gange før man får hul, hvorefter man hurtigt rejser nødden op så vandet ikke løber ud. Nu kan man skære sig igennem skallen på tværs og vippe den op som et låg.

Vandet drikkes med et sugerør, og til sidst kan kødet skrabes ud med en spiseske eller endnu bedre en is-ske!

En frisk kokosnød indeholder ca. 1/2 liter kokosvand

Kæmpe Avocado

Vores kæmpe avocado Kado er mildere, friskere og mere saftige i smagen end den velkendte, nuprede Hass avocado.

Avocadoerne skal modne på køkkenbordet til de lige giver efter for et let tryk, og så skal de på køl med det samme herefter. De modner nemlig hurtigt videre og bliver mere vandholdige jo mere modne de bliver.

Når de lige er spiseklar er de fantastiske som en stor skål frisk guacamole, eller også bare med ske.

Prøv eventuelt enten af spise dem som en frisk dessert med kokospalmesukker på, som en frugtsalat on the go med passionsfrugt ud over, eller som et mættende mellemmåltid med salt, citron og rigeligt med cayennepeber!

Kakaofrugt

Udenpå er friske kakaofrugter en af naturens smukkeste og mest farverige frugter. Indeni ligner de mest af alt en alien..

Frugtens tykke skræl flækkes åben ved at lave et hak med en skarp kniv hele vejen rundt på midten. Herefter kan skrællen åbnes og de snaskede hvide kerner graves ud med fingrene.

Det tynde frugtkød suttes af kernerne og smager fantastisk! Sødt, tropisk og lidt ala lychee.

Selve kernen, som er sprængfyldt med vitaminer og mineraler, kan også spises og smager lidt som en bitter mandel.

Vi tygger dem som snack eller mellemmåltid, men du kan også blende en håndfuld kerner med banan, dadel og isterninger til den lækreste kakaosmoothie!

Sukkerrør

Friske sukkerrør var mange børns favorit slik rundt omkring i verden, inden den kunstige slags blev opfundet.

I modsætning til de tomme og kemikaliebehandlede kalorier i hvid sukker, er saften fra den naturlige udgave både vitamin- og mineralrig og en super energikilde. Og så smager den dejlig sødt og nærmest karamelagtig.

Med en skarp kniv skæres den grønne skræl af hele vejen rundt. Hak eventuelt sukkerrøret i mindre stykker først, så håndteringen bliver nemmere. Når skrællen er fjernet, skæres sukkerrøret let i mundrette stykker, som tykkes grundigt indtil al saften er suget ud. Derefter spyttes de tørre fibre ud, lidt som med lakridsrod.

Sukkerrørne er spiseklar ved modtagelse og holder i flere uger i på køl.

Pssst! Har du prøvet vores sukkerrørsjuice med lime, som vi selv presser frisk?

Dragefrugt

Dragefrugten er et yderst delikat C-vitaminboost, som kan nydes enten med en ske eller som den flotteste pink farvebombe i en (frugt)salat. Prøv også at blende vores røde dragefrugt med banan, dadel og lidt syrlig frugt som kiwi, lime eller appelsin til verdens bedste smoothie!

Dragefrugten skæres enten igennem på midten og spises med en ske, eller også skæres den i både som en appelsin, hvorefter skrællen nemt kan hives af.

Frugterne er fuldt modne og spiseklar ved modtagelse og opbevares de på køl, kan de snildt holde en uge eller mere.

Kakifrugt

Kakifrugtens sødme er nærmest dessertagtigt, men med masser af saft og friskhed samtidig.

Frugten skæres i skiver med en skarp kniv og kun topstilken fjernes. Både skrællen og de bløde kerner kan spises.

Skæres den i skiver på tværs, bevarer du det flotte mønster i midten af frugten!

Vores økologiske kakifrugter er spiseklar ved modtagelse, men kan til tider stadig være lidt hårde i kødet. Med tiden bliver de bare blødere og mere søde, både ved stuetemperatur og på køl, så det er smag og behag hvornår man bedst kan lide dem. Opbevares de på køl forlænges holdbarheden men det er ikke et must.

Giver de tørhed i munden og føles bitre er de IKKE modne og spiseklar endnu.