Left Fortsæt med at handle her
Ordre

Din kurv er i øjeblikket tom

Prøv også
DEADLINE TIRSDAG KL. 23:59 - LEVERING FØRSTKOMMENDE WEEKEND

Bæredygtighed har mange ansigter

- og visse aspekter af en grønnere fremtid kan skille vandene.

Nogle siger aktivt nej til flytransport og vælger derved at få fragtet de råvarer, der kommer langvejs fra i containerskibe.

Konsekvensen af dette er dog ofte en forsyningskæde med mange mellemmænd, hvor frugter høstes helt umodne, kan være måneder undervejs og derfor gasses i modningskamre inden de fragtes videre til forbrugerne.

Langt de fleste eksotiske frugter vi spiser idag har været gennem denne rejse. Det gælder også økologiske frugter, og resultatet er færre vitaminer og mindre smag - altså kort og godt mange af de blege frugter du kender fra supermarkedet.

Mindre monokultur, modningskamre og mellemmænd.

Hos Tasty Coconut mener vi det er enten eller, og vi ser vigtigheden i næringsrig frugt og grønt som en stor del af en sund livstil og bæredygtig fremtid.

Vi vil have mindre monokultur, modningskamre og mellemmænd og flere farverige frugter, sprængfyldt med vitaminer og mineraler. Færre animalske produkter og mange flere friske, plantebaserede fødevarer. Det er godt for os og godt for naturen!

Vi tror altså på den korteste vej fra jord til bord - også for vores tropiske frugter, som derfor modner på træet og fragtes med fly.

Vores europæiske frugter er selvfølgelig en anden sag. De er alle fragtes i så lige linje som muligt på landjorden, og vi arbejder udelukkende med de bedste leverandører.

Bæredygtighed hvor frugterne gror.

Bæredygtighed handler også om det enkelte menneske. Om økonomisk balance og lige livsvilkår. Så gennem nære relationer, økonomisk støtte og direkte handel med vores små farmere, gør vi en stor forskel i deres liv på landjorden.

Både i Uganda og Thailand er vi i fuld gang med at hjælpe 2 lokale ildsjæle med at bygge en bæredygtig fremtid op for dem selv til stor inspiration i deres nærområde.

Når du køber vores varer fra disse farmere, gør du ligeledes en direkte forskel for både dem og naturen i deres lokalsamfund.

"Usprøjtet" = ucertificeret økologi

Hvad angår økologi og biodynamisk dyrkning er det noget vi vægter højt.

Alle vores europæiske varer er certificeret økologiske, men det er af økonomiske og bureaukratiske årsager ikke let for små farmere i Afrika, Asien og Sydamerika at opnå Europæisk certificering, selvom de faktisk dyrker økologisk.

Når vi kalder varer fra vores små farmere for "usprøjtet", betyder det at de er groet 100% naturligt - uden brug af nogen former for sprøjtemidler overhovedet. Oftest er de faktisk biodynamisk dyrket.

Du kan følge vores farmere her på sitet samt på vores sociale flader for at få et bedre indblik i projekterne.

*Der vil på nuværende tidspunkt stadig være enkelte varer i vores tropiske sortiment, som gros og fragtes konventionelt, men vi arbejder hårdt på at finde disse direkte hos små øko farmere.