Left Fortsæt med at handle her
Ordre

Din kurv er i øjeblikket tom

Prøv også
DEADLINE TIRSDAG KL. 23:59 - LEVERING FØRSTKOMMENDE WEEKEND

Om Tasty Coconut

Mission

Bedre frugt til folket!

Tasty Coconut er en lille virksomhed med en stor mission. Vi forsøger at ændre skandinavernes frugtvaner ved at højne kvaliteten på friske dagligvarer betydeligt og tilbyde spændende eksotisk frugt, der ikke før har været tilgængeligt i Norden.

Ruten er den kortest mulige vej fra høst til hoveddør, så frugterne modner på træerne, og derved opnår deres fulde næringspotentiale.

Vi vokser hurtigt, og vores vision er at blive den førende online forhandler af kompromisløs kvalitet indenfor friske frugter, grøntsager og specialiteter fra små lokale producenter.

Vi re-tænker fødevareindustrien i håbet om, at gå forrest mod en mere bæredygtig fremtid.

Vores historie

Det hele startede med kokosnødder

Efter en rejse ind i den costa ricanske jungle med min kone og 2 børn, hvor vores tredje barn kom til verden i en lille bambushytte blandt brøleaber og kollibrier, vendte jeg og min familie i 2018 tilbage til Danmark med store oplevelser i rygsækken.

Men savnet til de friske kokosnødder med deres læskende vand, som jeg drak hver dag i Costa Rica fik mig til at reflektere over, hvorfor det egentlig var så svært at finde tropiske frugter af en ordentlig kvalitet i Danmark. Et land, der jo netop er kendt for sin høje kvalitetssans og sit niveau af gastronomiske oplevelser.

Jeg besluttede at gøre noget ved sagen og selv at importere et par kasser friske kokosnødder fra Thailand til mig selv og familien. Jeg opdagede dog hurtigt at minimumsordren lød på en hel container fuld, så jeg skrev ud i mit netværk på facebook, om der mon var andre, der kunne have lyst til en kokosnød. Det var der i den grad, og jeg endte med at have solgt hele containeren inden den landede i Københavns havn!

Jeg gentog succesen med en container mere. Da den røg lige så hurtigt som den første, besluttede jeg at udvide sortimentet med flere frugter, som jeg også selv importerede, og Tasty Coconut var født..

En lidt utraditionel grønthandler.

Inden længe leverede jeg eksotiske frugtkasser til private kunder i hele Danmark.

Især veganske grupper og andre sundhedsbevidste folk tog konceptet til sig, og der kom flere og flere ordrer i webshoppen.

Men jeg ville egentlig mere end bare at lege eksotisk grønthandler. Jeg havde en længsel efter både at gøre en forskel der, hvor frugterne groede, og der hvor de blev spist.

En længsel efter af give farmeren en ordentlig bid af frugten i stedet for at se det meste af profitten blive ædt op af 5 mellemmænd.

En længsel efter nære relationer til disse farmere, så jeg kunne sikre mig den bedste kvalitet og de reneste råvarer.

Og ikke mindst en længsel efter at kunne tilbyde de mest spændende og anderledes frugter jeg kunne finde til mine kunder. Frugter som de fleste danskere aldrig har hørt om.

For når man først har smagt en rigtig mango direkte fra træet i Costa Ricas jungle, er det svært at gå tilbage til de sure containermangoer, vi er vandt til fra de danske supermarkeder...

Jesper Klarr Heitmann - Founding partner

Endnu en frugtnørd kommer til.

"Hey Mads, another Danish guy has been staying on my property with his family recently. His name is Jesper, do you know him? I think you two have a lot in common and should meet!"

Jeg sad midt i et nyopstartet iværksætter projekt i Kødbyen, hvor jeg lavede bean-to-bar chokolade af kakao bønner fra en lille farmer jeg kendte i Costa Rica, da den besked pludselig dumpede ind på Whatsapp fra min gamle ven Reynaldo, som jeg plejede at bo hos i junglen.

Det viste sig at være samme sted, som Jesper havde boet med sin familie, og selvom vi ikke kendte hinanden endnu, havde vi i dén grad noget til fælles: Vi savnede begge solen, kokosnødderne og alle de tropiske frugter!

Jeg havde taget chokoladen med hjem fra min tid i Costa Rica, og Jesper havde taget frugten.

Så da jeg i 2020 desværre måtte lukke mit chokoladeprojekt ned, og Jesper pludselig ringede et par måneder senere og spurgte om jeg ville være med i Tasty Coconut, var det et kæmpe JA!

Han havde brug for flere hænder, lidt sparing og en god portion struktur, da ordrerne i Tasty Coconut var ved at løbe ham over hovedet.

Så vi forenede vores kompetencer, og jeg hoppede fra chokoladen og direkte i frugtfadet...

Mads Stigborg - partner