Left Continue shopping
Your Order

You have no items in your cart

Prøv også
DEADLINE TIRSDAG KL. 23:59 - LEVERING FØRSTKOMMENDE WEEKEND

Giw's Farm

Thailand

Hjertevarm familiefarm i Chiang Mai's smukke bjerge.

Kio Organics er en økologisk farm i Chiang Mai's bjerglandskab, som ejes og drives af Giw og hendes familie. Farmen er familiens stolthed og navnet Kio kommer fra hendes lille søn som hjælper til i marken.

Med en passion og et hjerte som man sjældent støder på, dyrker Giw alle sine frugter 100% biodynamisk, og hendes livsmission er, ud over at give hendes søn, søster og mor et stærkt immunforsvar, at udbrede økologi i Thailand og resten af verden.

Lokalt er det en svær opgave, da Thailand desværre ikke er så langt fremme på økologi endnu, og regeringen ikke er specielt interesseret i at støtte bæredygtigt landbrug. Samtidig har Covid-19 situationen gjort det ekstremt svært for hende i det hele taget at sælge hendes lækre frugter.

Hun forsøgte at eksportere til Singapore og Japan, som desværre ikke ville betale prisen for hendes kvalitetsprodukter, og hun kunne derfor vælge mellem at lade frugterne rådne på hendes farm eller sælge dem lokalt med et tab...

Derfor blev hun lykkelig, da vi pludselig fandt frem til hende og spurgte, om hun var klar på et samarbejde.

En lang, sej vej med et utrætteligt gåpå mod og lidt hjælp fra os.

Det skulle dog ikke vise sig at være en nem opgave for Giw at eksportere sine tropiske pragteksemplarer til os. Lokale embedsmænd og et bureaukrati, der er svært at tygge sig igennem har trukket processen i langdrag.

Vi har været i kontakt med Giw i snart 1 år nu, og vi har hjulpet hende finansielt så hun kunne bygge et pakhus på sin farm, for dermed at blive godkendt til eksport til EU.

Papirarbejdet har trukket ud i evigheder og Covid-19 flypriserne har forsinket processen yderligere.

April 2022 blev første gang vi kunne forkæle vores søde kunder med Giws superfrugter. På vores første sending sendte Giw os de friskeste young coconuts, sapodilla, durian, kæmpestore og smukke dragefrugter og nam dok mai mangoer. Vi fik en overvældende positiv feedback fra vores kunder og derfor er vi i gang med at planlægge en ny import fra Giw, hvor vi håber på, at kunne byde på endnu flere forskellige lækre tropiske frugter - dyrket efter biodynamiske principper i Thailand.

Træmodnede og økologisk dyrket tropiske frugter fra Thailand - for første gang i Danmark!

Kio Organics er en relativt stor farm med rigtig mange forskellige frugter og grøntsager. De fleste farme har 2-5 produkter, fordi de optimerer måden de dyrker på, så de får det største udbytte. Det er lettere at håndtere få sorter end mange, og har man økonomisk profit for øje, så giver dette også god mening.

Giw har derimod en anden agenda. Hun ønsker at hjælpe med at gøre det nemmere at spise sunde, usprøjtede og kemifri fødevarer. Derfor har hun mere end 100 forskellige frugttræer og fordi hun ikke dyrker få arter på et stort areal, er biodiversiteten helt i top. Hendes farm summer derfor af insekter, fugle og bier - ligesom det skal være.

Giw kan derfor levere en bred vifte af eksotiske frugter såsom Guava, Sapodilla, Rose Apple, Gul Dragefrugt, Stjernefrugt, Papaya, Longan, jackfruit, durian, lychee, sapote, rambutan og ikke mindst - store Nam Dok Mangoer!

Vi er stolte af, at være de første som bringer fødevare af sådan en kvalitet, direkte fra Thailand til danskerne.

Tasty Coconut ønsker at styrke lokalsamfundene, skabe arbejdspladser lokalt og støtte mindre farme. Derfor vil vi gøre alt for at støtte Giw i hendes mission om at udbrede økologi i Thailand. Vi håber du vil hjælpe os.