Sød Tamarind, frisk, 450g 🌴 fra Thailand

39,95 DKK

Sød tamarind spises som dessertfrugt og smager syrligt sødt, af en blanding af lime og dadler eller blomme og lime. I hver bælg ligger en række små frø, der omgives af en fedtet masse. Det er denne masse man kan spise. Man piller først skallen og de lange taver af, og derefter kan man sutte det brune frugtkød af og spytte de blanke frø ud. Alternativt kan man hælde kogende vand over massen, og lidt senere massere massen af stenene. Til sidst sies væsken, hvorefter den kan bruges som base til en tamarind sovs.

Beskrivelse

Om varen

Sød tamarind er en tropisk frugt hjemmehørende i Afrika. Den søde tamarind kommer fra det stedsegrønne tamarind træ, videnskabeligt kendt som Tamarindus indica L. fra familien Fabaceae. Tamarindtræet producerer lange, buede brune bælg, der ligner store overmodne grønne bønner. Hver bælg har 12 små brune frø omgivet af fibrøs rødbrun pulp, der kan smage surt eller sødt i henhold til dens vækstsæson. Når bælgen på den søde tamarind modnes, tørrer papirmassen ud i en klæbrig pasta, som kan spises rå eller bruges som krydderi i saucer, supper, relisher, karryretter og til at lave slik. Ud over papirmassen kan søde tamarindblomster og blade også indtages som en grøntsag. Frøene kan steges, koges eller gøres til mel til bagning.

Bestilling og levering

Hvornår skal du bestille og hvordan får du leveret? Få svarene på ’Fragt og bestillings siden’…

Du kan se deadline for bestilling hver uge på tælleren på forsiden. Bestiller du efter deadline, bliver dine varer først leveret ugen efter.

Holdbarhed & Opbevaring

Læs mere om modning af frugt her…

Friskhedsgaranti

Tasty Coconut tilbyder “Friskhedsgaranti” hvilket betyder, at vi sender dig nye varer eller giver dig penge tilbage, hvis dine varer ikke er friske. Læs mere...

Menu
DanishEnglishSwedish
0
DIN KURV
  • No products in the cart.
Sød Tamarind, frisk, 450g 🌴 fra Thailand
39,95 DKK
- +