ERNÆRINGSINFO

Både kokosnødevand og kød giver imponerende ernæringsmæssige og sundhedsmæssige fordele. Vandet og det unge kød i grønne kokosnødder er fyldt med elektrolytter og mikronæringsstoffer.

Når en kokosnød modnes og omdannes fra at have mest vand (de grønne) til at have mest kokoskød (de brune), ændres dets næringsindhold enormt.

MULIGE SUNDSHEDSMÆSSIGE FORDELE

Kokosvand kan hjælpe med at forbedre det metabolske syndrom, som er en gruppe af tilstande, der øger risikoen for hjertesygdom.

Metabolsk syndrom er kendetegnet ved højt blodtryk, blodsukker, triglycerid og LDL (dårligt) kolesterolniveau samt lavt HDL (godt) kolesterol og overskydende mavefedt.

I en tre-ugers undersøgelse med rotter med metabolsk syndrom forårsaget af en diæt med høj fruktose, forbedrede kokosvand fra en grøn kokosnød både deres blodtryk, blodsukker, triglycerid og insulinniveauer. Forskere bemærkede også højere niveauer af antioxidantaktivitet i dyrenes kroppe, som de antydede kan beskytte mod oxidativ skade på blodkar.

Åben kokosnød

RIG PÅ ANTIOXIDANTER

Både kokoskøddet og kokosvandet fra grønne kokosnødder er rigt på phenolforbindelser. Det er antioxidanter, der kan reducere betændelse og forhindre oxidativ skade på dine celler.

I en reagensglasundersøgelse beskyttede kokosvand fra en af ​​de mest almindelige kokosnøddesorter cellerne mod oxidativ skade forårsaget af brintperoxid.

Vitaminer og mikronæringsstoffer i kokosnødder, såsom zink, kobber, mangan og selen, hjælper også med at understøtte din krops naturlige antioxidantforsvarssystem.

KAN FORHINDRE DEHYDRERING

Kokosvand har en sukker- og elektrolytkomposition der ligner andre orale rehydratiseringsopløsninger, så det kan bruges til at erstatte væsketab ved mild diarré. Mange foretrækker også kokosvand på flaske som en naturlig rehydratiseringsdrik.

En undersøgelse fulgte otte mænd, der cyklede under varme forhold. De understregede, at kokosvand gjorde det muligt for deltagerne at træne længere, opnå en højere hjerterytme og opleve mindre dehydrering sammenlignet med en sportsdrink eller almindeligt vand.

RESUMÉ

Vandet og det meste kød i unge kokosnødder er meget nærende. Grønne kokosnødder indeholder næringsstoffer og antioxidantforbindelser, der kan beskytte mod celleskader og hjertesygdomme.
​Kilder: https://www.healthline.com/nutrition/green-coconut

HVAD INDEHOLDER EN UNG KOKOSNØD?

En portion på 100 gram af kokosvand og råt kokoskød indeholder:

Pr. 100 gram           KOKOSVAND             KOKOSKØD

Kalorier                     18                                         354

Protein                      > 1 gram                             3 gram

Fedt                          0 gram                                 33 gram

Kulhydrater              4 gram                                 15 gram

Fiber                         0 gram                                 9 gram

Mangan                    7% ADT                               75% ADT

Kobber                     2% ADT                               22% ADT

Selen                        1% ADT                              14% ADT

Magnesium              6% ADT                               8% ADT

Fosfor                       2% ADT                              11% ADT

Jern                          2% ADT                              13% ADT

Potassium                7% ADT                              10% ADT

Sodium                    4% ADT                               1% ADT

Udvalg fra shoppen

Menu
DanishEnglishSwedish
0
DIN KURV
  • No products in the cart.