BÆREDYGTIGHED

HVORDAN SIKRER VI EN BÆREDYGTIG PRODUKTION?

Bæredygtighed kan betyde mange ting, og for Tasty Coconut betyder det gode forhold for medarbejderne på kokosfarmene, nænsom håndtering ved forarbejdning af produkterne og ingen brug af sprøjtegifte for at skåne natur og forbruger.

Vi har valgt farme der betaler en relativt højere løn, har udstyr der sikrer medarbejdernes sikkerhed, ingen varmehandling af produkterne og ingen sprøjtegifte.

Kokostræer af typen Cocos Nucifera har en gennemsnitlig levealder på 80 år, og skæres først ned når de dør. Så i hele træets levetid lagrer det Co2, hvilket også sikrer en mere bæredygtig produktion i forhold til klimaforandringer.

CO2 UDLEDNING

Vi har udregnet CO2 udledningen på en kølecontainer udfra sejlruten, og har undersøgt, hvor meget vand en kokospalme bruger, hvor mange frugter den producerer og hvor mange år træet lever (i forhold til fuld evne til at læger CO2 også). Jeg har sammenlignet med andre fødevarer som kommer fra samme afstand i kilometer med samme fragtmetode og endda hvor mange kalorier der er til sammenligning.

Appelsiner og tomater bliver i de fleste tilfælde kørt hertil med lastbil, så jeg har i min sammenligning brugt bananer, som hovedsageligt importeres til DK fra Mellem og Sydamerika, samt avocadoer, som importeres fra Peru og Mexico.

Levetid:

Avocadotræ: 35 år
Bananplante: 3-6 år
Kokospalme: 80 år

Kalorier pr. 100g

Banan: 89 kcal
Avocado: 160 kcal
Kokosnød: 354 kcal + Kokosvand: 19 kcal = 373 kcal

Vandforbrug:

Avocado: 2000 liter pr. kilo
Banan: 790 liter pr. kilo
Kokosnød: 280 liter pr. kilo

En reefer container udleder, fra Ho Chi Minh til Copenhagen, 1,54 tons co2.
Der kan være ca. 13.200 kokosnødder i en 20ft reefer container, hvilket svarer til 0,11 kilo CO2 pr. kilo kokosnød ( (En kokosnød vejer ca. 1 kilo)
Der kan være ca. 48.000 bananer i en 20ft reefer container, hvilket svarer til 0,26 kilo CO2 pr. kilo banan (der går ca. 8,3 bananer pr. 1 kilo)
Der kan være ca. 70.000 avocadoer i en 20ft reefer container, hvilket svarer til 0,13 kilo CO2 pr. kilo avocado (der går ca. 6 avocadoer pr. 1 kilo)
Så på alle de parametra vi har taget med, er kokosnødden altså mindre skadelig for miljøet end bananer og avocadoer.

Økologisk young coconut
Grøn kokosnød

PALMEOLIE MYTEN

Mange sætter automatisk lighedstegn mellem kokosnødder og palmeolie. Disse 2 ting har (heldigvis) ikke noget med hinanden at gøre, eftersom palmeolie udvindes fra er en anden type palmer end dem der producerer kokosnødder.

Palmeolie udvindes fra arterne Elaeis guineensis, Elaeis oleifera og Attalea maripa (alle oliepalmer), hvor kokosnødder kommer fra kokospalmerne Cocos nucifera.

Udvalg fra shoppen

Menu
DanishEnglishSwedish
0
DIN KURV
  • No products in the cart.